Bereiding |
- Bak de gyros reepjes in olijfolie in een koekepan knapperig, maar niet gaar.
- Halveer grote aardappels en snijd ze in plakjes van 2,5 mm en kook ze in de magnetron met een paar eetlepels water 7 minuten half gaar.
- Breng 250 ml water aan de kook en los het bouillonblokje er in op, laat inkoken tot de helft.
- Zet de groente aan in een (gietijzeren) pan in een beetje olijfolie in de volgende volgorde:
- ui, in plakes van ongeveer 2,5 mm
- knoflook, fijn gesnipperd
- voeg peper en zout toe (naar smaak)
- selderijknol, in blokjes van 9 x 9 mm
- venkel, in reepjes van 5 mm
- bleekselderij, in reepjes van 7 mm
- courgette, gehalveerd in de lengte, in plakjes van 5 mm
- champignons, in plakjes van de champignonsnijder (ongeveer 4 mm)
- roer er flink wat oregano door heen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet een ovenschaal in en schep de gyros op de bodem Strooi er wat kaas over en leg er een laagje aardappels op.
- Houd genoeg aardappelplakjes over om aan het eind de schaal te bedekken, en roer de rest van de aardappels door de groente, en vul daar de ovenschaal mee,
- Dek dit af met de rest van de aardappels.
- Schenk de ingekookte bouillon in de ovenschaal.
- Bestrooi dit rijkelijk met de rest van de geraspte kaas.
- Plaats de ovenschaal in de inmiddels hete oven 45 minuten.
|