Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 1 tot 1 van 32
Naam Andijviestamppot
Ingredienten

800 gr andijvie gesneden of 1 kg andijvie (struik)

800 gr aardappels (kruimig)

2 tomaten

1 ui

1 teen knoflook

peper

zout

nootmuskaat

75 gr roomboter *

150 ml melk (verwarmd) *

200 gr jong belegen kaas (aka kinderkaas) *

200 gr gerookt spek *

Extra

1 blik cannellinibonen (uitlekgewicht ongeveer 250 gr)

Bereiding
  1. Schil en kook de aardappels
  2. Was de andijvie en snijd zonodig in reepjes van 8 mm
  3. Snijd de tomaten in blokjes van 9 x 9 mm
  4. Snijd het gerookt spek in blokjes van 5 x 5 mm en bak ze op een laag vuur. Regelmatig omscheppen
  5. Snijd de ui in kleine reepjes en snipper de knoflook. Voeg ze toe aan de spekjes
  6. Snijd de kaas in blokjes van 8 x 8 mm
  7. Stamp de aardappels met roomboter en melk tot een gladde puree. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
  8. Roer de andijvie er door (beetje bij beetje). Houd de pan warm
  9. Zo nodig extra melk toevoegen
  10. Roer de tomaat, spekjes (met vet) en blokjes kaas door de stammpot
  11. Je kunt dan nog verwarmde en daarna uitgelekte cannellinibonen toevoegen om het geheel (nog) voedzaamer te maken

 

Opmerkingen

Je kunt roomboter, melk, spekjes en kaas natuurlijk vervangen door vegan vervangers. Dan meer zout toevoegen om smaak te behouden en cannelini bonden gebruiken voor de eiwitten.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 8
Pagina 
 van 32
Items 1 tot 1 van 32