Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 2 tot 2 van 32
Naam Bietjes in de oven
Ingredienten

800 gr geschilde aardappels (kruimig)

800 gr gekookte bietjes (bio, in vocht, niet uit glas)

100 ml melk *

50 gr boter *

400 gr rundergehakt *

100 gr roomkaas of cashew noten spread

1 blik cannelini bonen (420 gram)

200 gr geraspte kaas *

peper

zout

nootmuskaat

 

Bereiding
  1. Kook de aardappels in ongeveer 22 min gaar
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden
  3. Bak het gehakt los in een matig warme koekepan, peper en zout naar smaak
  4. Vet een platte ovenschaal in
  5. Snijdt de bietjes in plakjes van 4 mm en leg ze op de bodem van de ovenschaal
  6. Giet de cannelinibonen af en voeg ze toe aan het gehakt als dat bruin van kleur is, voorzichtig roeren
  7. Voeg dan de roomkaas of cashewnoten spread aan dit mengesel toe
  8. Leg het gehakt met de bonen als volgende laag in de ovenschaal
  9. Stamp de aardappels als ze gaar zijn met de boter en de helft van de melk, peper en zout. Voeg meer melk toe om een romige puree te krijgen. 
  10. Roer nootmuskaat door de puree
  11. Dek het de ovenschaal af met de puree, en strooi er geraspte kaas over
  12. Zet de ovenschaal 20-30 minuten in de oven
Opmerkingen

Vast ook lekker met champignons i.p.v. cannellinibonen. Of allebei

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur Oven
Aantal personen 4
Bron o.a. brendakookt .nl
# 10
Pagina 
 van 32
Items 2 tot 2 van 32