Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 20 tot 20 van 32
Naam Pittige auberginesoep met cannelini bonen
Ingredienten

3 Aubergines

1 Courgette

1 blik cannelini bonen (250 gr uitlekgewicht)

2 verse pepertjes (mild)

2 tenen knoflook

1 eetlepel basilicum

1 eetlepel peterselie

1 l groentebouillon

peper, zout, eventueel lavas

olijfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op maximale temperatuur (250 gr C of hoger)
  2. Prik gaatjes in de aubergines en courgette
  3. Leg de aubergines en courgette 45 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven
  4. Halveer de pepertjes en ontdoe ze van zaadlijst en zaden, snipper ze samen met de knoflook, en zet ze aan in de olijfloie
  5. Voeg basilicum, peterselie toe
  6. Halveer de hete aubergines en courgette en schraap het vuchtvlees er uit. Doe het bij de knoflook en pepertjes
  7. Voeg de canelline bonen toe, en de groentebouillon.
  8. Laat het 20-30 minuten zachtjes koken
  9. Pureer met de staafmixer, voeg op smaak peper en zout toe, en eventueel lavas
Opmerkingen

Ricotta bij het serveren weggelaten om t vegan te maken, je kunt dat eventueel vervangen door Alpro soja mild en creamy.

Gang Voorgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Staafmixer
Aantal personen 6
Bron Jamie Oliver, De naakte chef
# 14
Pagina 
 van 32
Items 20 tot 20 van 32