Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 31 tot 31 van 32
Naam Witlof in de oven maar dan anders
Ingredienten

4 stronkjes witlof, ongeveer even groot

175 gr rundergehakt *

1 ui

5 el skyrr of kwark *

100 gr geraspte kaas *

500 gr geschilde aardappels, kruimig

2 tl kerriepoeder (of curry madras of thaise curry)

zout 

peper

 

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de aardappels in plakjes van 4 mm
  3. Kook de aardappelschijfjes in de magnetron (800 W of meer met twee eetlepels water) gedurende 5 minuten (of in een pan met ruim water ongeveer 8 minuten)
  4. Giet de aardappelschijfjes af en spoel ze kort met koud water (zodat ze niet plakken). Uit laten lekken
  5. Snipper de ui
  6. Snijd de witlof in reepjes van 7 mm (eventueel eerst het hart verwijderen)
  7. Zet de ui aan in olie in een grote koekepan
  8. Voeg het gehakt toe en bak het rul
  9. Voeg peper, zout en kerrie toe, en dan de witlof
  10. Bak dit 6-8 min
  11. Meng dan de skyrr of kwark er door
  12. Vet een platte ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes (dakpansgewijs)
  13. Schep hier het mengsel uit de koekepan overheen
  14. Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes (dakpansgewijs) en strooi er kaas overheen
  15. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven
Opmerkingen

Skyrr laat zich prima vervangen door Alpro Mild and Creamy

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur OvenMagnetron
Aantal personen 2
Bron
# 11
Pagina 
 van 32
Items 31 tot 31 van 32