Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 4 tot 4 van 32
Naam Boeuf Stroganow (Stroganoff)
Ingredienten

500 g runderlappen (lende, entrecôte)

150 g bloem

2 flinke uien

100 g boter of margarine

250 g champignons

1/2 l tomatensaus

chilipeper

(knoflook)

sap van 1/2 citroen

1/8 l room

wodka

 

Bereiding
  1. Snijd de lendelappen in smalle reepjes, kruiid deze met chili en wentel ze door de bloem
  2. Aan alle kanten mooi bruin bakken
  3. Pocheer de gewassen champignons
  4. Fruit de gehalveerde uienringen in een andere pan goudgeel, dan de champignons toevoegen en ook even laten kleuren
  5. Roer vlees en groente door elkaar en voeg de tomatensaus toe
  6. Deze kan ook verkregen worden door met de uit en champignons vier tomaten mee te bakken, een lepel tomatenpuree en een lepel bloem toe te voegen en aan te lengen met bouillon of room
  7. Een teentje uitgeperste knoflook doet het hier goed in
  8. Zout en peper naar smaak
  9. Laat nu het mengsel van vlees en saus een half uur in een matig warme oven stoven
  10. Voor het opdienen gaat de (rest van de) room erdoor, het citroensap en 1 borrelglas wodka
  11. Flamberen met wodka is ook heel feestelijk

 

Opmerkingen

Ik stoof het bij 160 graden. Ook geschikt om (daarna) in te vriezen.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Nee
Apparatuur Oven
Aantal personen 4
Bron Remmerdens Receptenboek, p. 11
# 33
Pagina 
 van 32
Items 4 tot 4 van 32