Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 9 tot 9 van 32
Naam Frisse salade van kool en knol
Ingredienten

1 spitskool

1 selderij knol

2 rode uien, gehalveerd, in reepjes van 1.5 mm

1 gele paprika, in kwarten in reepjes van 2 mm

6 eetlepels olijfolie

3 eetlepels witte wijnazijn van appelcider

120 gr (vegan) mayonaise

1 eetlepel mosterd (Dijon)

2 theelepels tomatenketchup

200 ml Alpro Mild and Creamy (of Skyrr)

2 eetlepels peterselie

1 halve citroen

(naar wens 1 blik kikkererwten ongeveer 450 gr, uitgelekt)

peper, zout

Bereiding
  1. Maak de dressing in een grote kom, ruim genoeg om de salade in te mengen
  2. Begin met de olijfolie en azijn, klop die met een garde of vork goed door elkaar
  3. Voeg peper en zout toe
  4. Voeg de mosterd en tomatenketchup toe, en naar smaak citroen (met de hand uitknijpen)
  5. Blijven kloppen, voeg dan de mayonaise toe
  6. Tot slot een flinke scheut Alpro en peterselie
  7. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en rasp die op een keukenrasp (of mandoline). Doe dat op een plank, en voeg het geraspte toe aan de dressing
  8. Schil de selderijknol, en rasp die op vergelijkbare wijze
  9. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de paprika nadat je die in kwarten gedeeld hebt en snijd de reepjes
  10. Schil de uien, halveer ze en snijd de reepjes
  11. Voeg alles bij bij elkaar en schep de salade goed om
  12. Voeg eventueel kikkererwten toe om de salade voedzaker te maken
  13. Doe dit tenminste 1 uur voor de maaltijd, wel koel wegzetten
Opmerkingen
Gang Bijgerecht
Vegan Ja
Apparatuur
Aantal personen 10
Bron
# 20
Pagina 
 van 32
Items 9 tot 9 van 32