Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 26 tot 26 van 32
Naam Snelle koolsalade
Ingredienten

1 halve spitskool

1 rijpe tomaat

1 (rode) ui

twee eetlepels (vegan) mayonaise *

1 halve eetlepel franse mosterd

1 kwart eetlepel tomatenkechup

3 eetlepels (olijf)olie

1 eetlepel (appel)azijn

12 kappertjes

3 cornichons

7 zilveruitjes

6 olijven zonder pit

peper

zout

 

Bereiding
  1. Snijd de cornichons in plakjes van 3 mm
  2. Halveer de olijven
  3. Meng mayonaise, mosterd, olie, azijn, ketchup en klop even op
  4. Voeg cornichons, kappertjes, olijven en zilveruitjes toe
  5. Snijd de (spits)kool in reepjes van 3 mm
  6. Halveer de tomaat en snijd de helften in plakjes van 4 mm
  7. Halveer de ui en snijd de helften in plakjes van 2 mm
  8. Voeg alles bij elkaar in een ruime schaal en meng

 

 

Opmerkingen

Restant kan na verblijf in de koelkast de volgende dag ook nog gegeten worden, of als toevoeging dienen aan een stoofgerecht met bonen.

In plaats van cornichons kun je ook 'snack augurkjes' gebruiken.

Gang Bijgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 23
Pagina 
 van 32
Items 26 tot 26 van 32