Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 6 tot 6 van 32
Naam Champignonragout
Ingredienten

250 g (kastanje) champignons

1 ui

50 g boter *

40 g bloem

0,1 l (haver)melk

0,5 l paddenstoelenbouillon of groentebouillon

5 gr gedroogde paddenstoelen, bv eekhoorntjesbrood of cantharellen (optie)

zout

peper

 

 

Bereiding
  1. Snijd de champignons in vieren of zessen, of in plakjes met de champignonsnijder
  2. Snipper de ui fijn
  3. Smelt 50 gr boter * in een koekepan  en smoor de champignons op half vuur; regelmatig omscheppen
  4. Voeg wat peper toe
  5. Smelt de rest van de boter * in een gietijzeren pan
  6. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, roeren (met een garde) zodat de bloem de boter * goed pakt maar niet bruin wordt
  7. Voeg - als de bloem de boter * goed gepakt heeft, neem de tijd - beetje bij beetje melk toe
  8. Voeg daarna de (paddenstoelen)bouillon beetje bij beetje toe, blijf roeren
  9. Haal de champignons als ze kleur hebben en zweten van het vuur
  10. Zorg dat de witte saus egaal is en van de garde afdruipt. Voeg dan de gedroogde paddenstoelen toe en wat zout en peper, blijf roeren
  11. Voeg de champignons toe, omscheppen en zo nodig aanvullen met meer vocht (witte wijn kan ook)
  12. Laat 20 min heel zachtjes pruttelen, af en toe roeren met een lepel, voeg zo nodig vocht toe
Opmerkingen

Kan in een pasteitje maar ook als begeleiding bij vlees of op een pannenkoek.

Gang Bijgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 25
Pagina 
 van 32
Items 6 tot 6 van 32