Naam |
Andijviestamppot
|
Ingredienten |
800 gr andijvie gesneden of 1 kg andijvie (struik)
800 gr aardappels (kruimig)
2 tomaten
1 ui
1 teen knoflook
peper
zout
nootmuskaat
75 gr roomboter *
150 ml melk (verwarmd) *
200 gr jong belegen kaas (aka kinderkaas) *
200 gr gerookt spek *
Extra
1 blik cannellinibonen (uitlekgewicht ongeveer 250 gr)
|
Bereiding |
- Schil en kook de aardappels
- Was de andijvie en snijd zonodig in reepjes van 8 mm
- Snijd de tomaten in blokjes van 9 x 9 mm
- Snijd het gerookt spek in blokjes van 5 x 5 mm en bak ze op een laag vuur. Regelmatig omscheppen
- Snijd de ui in kleine reepjes en snipper de knoflook. Voeg ze toe aan de spekjes
- Snijd de kaas in blokjes van 8 x 8 mm
- Stamp de aardappels met roomboter en melk tot een gladde puree. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
- Roer de andijvie er door (beetje bij beetje). Houd de pan warm
- Zo nodig extra melk toevoegen
- Roer de tomaat, spekjes (met vet) en blokjes kaas door de stammpot
- Je kunt dan nog verwarmde en daarna uitgelekte cannellinibonen toevoegen om het geheel (nog) voedzaamer te maken
|
Opmerkingen |
Je kunt roomboter, melk, spekjes en kaas natuurlijk vervangen door vegan vervangers. Dan meer zout toevoegen om smaak te behouden en cannelini bonden gebruiken voor de eiwitten.
|
Gang |
Hoofdgerecht
|
Vegan |
Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
|
Apparatuur |
|
Aantal personen |
4
|
Bron |
|
# |
8
|