Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 16 tot 16 van 32
Naam Pasta met 7 groenten
Ingredienten

200 gr dobbelsteenjes spek *

500 gr pasta

1 ui

2 tenen knoflook

7 stengels bleekselderij

1 paprika in een kleur naar keuze

1/2 courgette

1/2 aubergine

2 tomaten

klein blik cannelini bonen (plusminus 125 gram)

pakje of blikje passata van tomaat 

250 gr geraspte oude kaas *

oregano (een eetlepel gedroogde)

basilicum (drie eetlepels gehakte verse of twee eetlepels gedroogd)

peper

zout

Extra

2 italiaanse worstjes met venkel

 

Bereiding
  1. Zet een pan op met water om de pasta in te koken
  2. Bak je dobbelsteentjes spek uit op halfhoog vuur
  3. Fruit ui en knoflook in een gietijzeren baadpan op een halfhoog vuur en maal er peper over
  4. Snijd de bleekselderij in reepjes van 7 mm en leg ze op de ui en knoflook
  5. Snijd de paprika door (vertikaal) en ontdoe 'm van stengel, zaadlijsten en pitten. Snijd in reepjes van 5 mm
  6. Roer de bleekselderij door het mengsel in de pan, en leg de paprika er boven op
  7. Snijd de halve courgette vertikaal in zessen en snijd er blokjes van 6 mm breed van
  8. Roer de paprika door het mengsel in de pan en leg de courgette er boven op. Let er op dat de pan niet te heet wordt, de groente moet smoren, niet bakken!
  9. Snijd de halve aubergine vertikaal in zessen en snijd er blikjes van 8 mm van
  10. Roer de courgette door het mengsel in de pan en leg de aubergine er boven op
  11. Herhaal dit voor de tomaten
  12. Voeg oregano en basilicum toe
  13. Voeg een deel van de passata toe, en laat het zachtjes pruttelen
  14. Kook de pasta beetgaar
  15. Serveer de saus, de pasta en de geraspte kaas

Extra

  • Bak de worstjes in 15 minten op laag vuur bijna gaar (kan ook in de oven, 15 minuten 150 graden) en snijd ze in stukjes van 19 mm, voeg ze toe als je oregano en basilicum toevoegt
Opmerkingen

Je kunt het vlees uiteraard vervangen door vleesvervangers. Houd er rekening mee dat je dan ook smaak moet toevoegen, bv door een groentebouillonblokje los te roeren als de passata van tomaat is toegevoegd.

Je kunt de smaak verder aanpassen door er de inhoud van een blikje ansjovis (in stukjes van 8 mm)  en 8 gehalveerde ontpitte groene olijven aan toe te voegen.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 5
Pagina 
 van 32
Items 16 tot 16 van 32