Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 17 tot 17 van 32
Naam Pastasalade
Ingredienten

400 gram (tricolore) pasta

2 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, gehakt

2 courgettes, in blokjes van 9 x 9 mm

5 stelen bleekselderij, in reepjes van 6 mm

800 gr snijbonen, gesneden

50 gr pijnboompitten

200 gr groene olijven, ontpit en gehalveerd (of olijven gevuld met piment)

100 gr spinazie, gehakt

1 paprika (kleur naar keuze), in stukjes

olijfolie

Dressing

1 eetlepel zaanse of doesburgse mosterd

1 eetlepel moutarde de Dijon

sap en rasp van 1 (biologische) citroen

klein scheutje appelazijn

40 gr basilicum (zonder steel)

50 gr spinazie

50 gr pijnboompitten

100-150 ml olijfolie

 

Bereiding
  1. Kook de snijbonen in zout water beetgaar, en spoel ze daarna af met koud water; uit laten lekken
  2. Kook de pasta al dente en spoel de pasta daarna af met koud water; uit laten lekken
  3. Zet ui, knoflook, bleekselderij, courgette en paprika aan (stapsgewijs); laat afkoelen
  4. Pureer het aangezette mengsel plus mosterd, citroen, azijn, basilicum, spinazie, pijnboompitten met de blender
  5. Voeg stapsgewijs de olie toe (blijf roeren/blenden), en een eetlepel water
  6. Maak de smaak zo nodig af
  7. Schep alle ingredienten door elkaar, inclusief de dressing
  8. Op kamertemperatuur serveren
Opmerkingen

Je kunt er (vegan) blokjes ham aan toe voegen, of ansjovis (niet vegan). En venkel en selderijknol past er ook prima in.

Smaakt de volgende dag ook prima.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Staafmixer
Aantal personen 8
Bron vrij naar Yvette van Boven, Volkskrant
# 12
Pagina 
 van 32
Items 17 tot 17 van 32