Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 18 tot 18 van 32
Naam Pastinaak Pie
Ingredienten

800 g pastinaak

2 preien

1 gekookte biet

1 blik tomatenblokjes

2 tenen knoflook

2 eetlepels stoofvleeskruiden of kruidenbuiltje

300 g Seitan of vergelijkbaar (of weglaten); gescheiden van vocht of: 300 g selderijknol

20 g margarine (botervervanger of roomboter)

1 eetlepel gemberstroop

1 groentebouillonblokje

6 plakjes bladerdeeg (ontdooid, plastic verwijderd; de variant met margarine)

bloem

havermelk

Bereiding
  1. Snijd de geschilde pastinaak in plakje van zo'n 5 mm, de gehalveerde preien in ringen, hak de knoflook en snijd de biet in blokjes van 8 bij 8 mm
  2. Verhit de margarine en bak de seitan of andere vleesvervanger; snijd knolselderij in blokjes van 6 bij 6 mm
  3. Doe de stoofkruiden er bij en vervolgens de groenten
  4. Voeg de gembersiroop en 100 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje
  5. Sluit de pan, breng aan de kook en laat een half uur zacht stoven
  6. Af en toe roeren
  7. Laat afkoelen
  8. Verwarm de oven voor op 200 gr C
  9. Vet een ovenschaal in en schep de inhoud van de pan in de ovenschaal
  10. Bestuif het aanrecht met bloem
  11. Leg de bladerdeeg plakjes op elkaar en rol uit tot een plak, iets groter dan de ovenschaal
  12. Leg op het stoofpotmengsel en 'stop de randjes losjes in'.
  13. Bestrijk de bovenkant met havermelk
  14. Bak het geheel 30  tot 40 minuten in de oven
  15. Verhoog de temperatuur na 20 minuten toto 250 gr C

 

Opmerkingen

Life of Pie

Gang Hoofdgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Oven
Aantal personen 4
Bron Volkskrant/Loethe Olthuis
# 29
Pagina 
 van 32
Items 18 tot 18 van 32