Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 24 tot 24 van 32
Naam Risotto met rode biet
Ingredienten

1 ui

2 tenen knoflook

5 stengels bleekselderij

400 gr arboro rijst (risotto rijst)

100 ml droge witte wijn of droge sherry

1 l groentebouillon (of meer als dat nodig is)

500 gr rode biet, gekookt (*)

100 gr pardano

50 gr roomboter *

Extra:

250 gr feta, in blokjes *

100 gr champignons, in schijfjes van 7 mm

 

Bereiding
  1. Zet de ui met knoflook aan in een ruime pan
  2. Voeg de rijst toe, schheo om en blijf omscheppen. De rijst moet olie opzuigen, niet bakken.
  3. Voeg als de rijst glazig is (na 10-12 minuten) de witte wijn of sherry toe, en blijf roeren.
  4. Voeg als het vocht verdampot is beetje bij beetje de bouillon toe, eerst kleine beetjes, later meer, en blijf roeren.
  5. Snijd de bietjes in blokjes van 9 x 9 mm, en voeg de helft tope aan de risotto. Blijf roeren.
  6. Roer nog een paar minuten, en voeg de rest van de bietjes toe. Schep af en toe om.
  7. Voeg vlak voor het opdienen de roomboter toe en schep om.
  8. Rasp de pardano over de risotto en serveer vanuit de pan.
  9. Voeg eventueel champignons (plakjes van 7 mm) toe op eenzelfde manier als de bietjes.
  10. Voeg eventueel feta toe als de tweede helft van de bietjes wordt toegevoegd.
Opmerkingen

Je kunt ook ongekookte rode biet gebruiken, en die eerst 10 minuten roken in een platte rookoven op het fornuis (rookmot van appel of els). Hetzelfde geldt voor de feta.

Gebruik een brede pan (wok of paella c.q. risotto pan).

Blijft er iets over? Maar er dan bitterballen van door er iets broodkruim door te kneden zodat er stevige ballen te vormen zijn.Rol die tweemaal eerst door losgeklopt ei en dan door paneermeel (niet vegan). Frituren op 180 graden (4 - 5 minuten), of desgewenst invriezen om later te frituren.

 

 

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 6
Pagina 
 van 32
Items 24 tot 24 van 32