Naam |
Puree met aardappel, zoete aardappel en selderijknol
|
Ingredienten |
600 gr aardappels (kruimig)
400 gr zoete aardappel
1 halve selderijknol
zout, peper
2 tl nootmuskaat (zo mogelijk vers geraspt)
100 gr roomboter *
0,2 l melk *
|
Bereiding |
- Schil de aardappelen, de zoete aardappel(s) en de selderijknol en snijd ze in stukken van vergelijkbare grootte (eigen initiatief)
- Breng de aardappelen en de zoete aardappelen aan de kook, en kook ze 21 minuten
- Voeg na 10 minuten de selderijknol toe
- Giet als alles gaar is (prik met een vork) af
- Voeg de roomboter, melk, nootmuskaat, peper en zout toe en pureer met staafmixer of pureestamper
|
Opmerkingen |
Kan uiteraard in verschillende verhoudingen, maakt niet zo veel uit.
Laat zich prima invriezen.
|
Gang |
Hoofdgerecht
|
Vegan |
Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
|
Apparatuur |
Staafmixer
|
Aantal personen |
6
|
Bron |
|
# |
17
|