Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 30 tot 30 van 32
Naam Witlof (roerbak)
Ingredienten

800 gr witlof

2 theelepels garam marsala of kerriepoeder

peper, zout

100 g roomboter *

2 glazen (oude) jenever

Bereiding
  1. Snijd het onderste stukje van elke spruit af, haal het hartje er uit als je het te bitter vindt, halveer ze en snijd ze in reepjes van 25 mm
  2. Verhit de roomboter in een grote koekepan of wok
  3. Doe de witlof in de pan, samen met de garam marsala of kerrie, peper en zout en roerbak op hoog vuur
  4. Voeg als de witlof bijna gaar is de jenever toe en blijf roeren (als je op gas kookt kun je de pan even scheef houden om te flamberen)
  5. Warm serveren
Opmerkingen
Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron W.A. Mazeland
# 18
Pagina 
 van 32
Items 30 tot 30 van 32