Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 25 tot 25 van 32
Naam Rivierkreeftjes met avocado
Ingredienten
  • 400 gr rivierkreeftjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • 2 volle eetlepels skyrr
  • 1 koffielepel cayenne peper
  • 2 koffielepels tomatenketchup
  • 20 ml whiskey of droge sherry
  • 10 druppels citroensap
  • enkele blaadjes ijsbergsla
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Kook de eieren hard en koel ze af
  2. Meng mayonaise, skyrr, cayennepeper, tomatenketchup, whiskey, citroensap en klop los
  3. Pas de smaak van deze dressing desgewenst aan door meer van een van de ingrediƫnten toe te voegen
  4. Snijd de eieren in dunne plakjes (eiersnijder)
  5. Snijd de ijsbergsla in reepjes
  6. Halveer de avocado's door met een scherp mes rond de pit te snijden en de helften van elkaar te halen. Verwijder de pit met een lepel. Schep het vruchtvlees aan een stuk met een lepel uit de schil.
  7. Snijd de avocado's in blokjes van ongeveer 7x7 mm, of in schijfjes van 2,5 mm.
  8. Maak nu het gerecht op in glazen coupes (desgewenst wijnglazen), door eerst wat ijsbergsla in de glazen te doen, dan om en om een lepel avocado en rivierkreeft. Voeg vlak voor het serveren de dressing toe, en garneer de glazen met een of twee plakjes ei (alleen plakjes met dooier).
  9. Bestuif eventueel met een snufje cayennepeper, of garneer de plakjes ei met een likje tomatenketchup (achterkant lepel).
Opmerkingen

Rivierkreeftjes kunnen vervangen worden door (Hollandse) garnalen.

Gang Voorgerecht
Vegan Nee
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron
# 2
Pagina 
 van 32
Items 25 tot 25 van 32