Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 5 tot 5 van 32
Naam Capucijners
Ingredienten

1 blik capucijners (800 gr)

150 g dobbelsteentjes spek (gerookt) *

17 zilveruitjes (zuur)

8 in stukjes van 4 mm gesneden cornichons

12 kappertjes

1 middelgrote ui, gesnipperd

zout

peper

paprikapoeder of gyroskruiden

Bereiding
  1. Warm de capucijners langzaam op in hun eigen vocht, niet laten koken
  2. Bak in een grote (gietijzeren) koekepan de spekjes langzaam uit in boter * of zonnebloemolie, en voeg wat zout en peper toe
  3. Voeg als de spekjes bijna gaar zijn de gesnipperde ui en paprikapoeder toe
  4. Voeg de zilveruitjes en cornichons toe en schep een paar maal om
  5. Giet vlak voor het opdienen de capucijners af, en voeg ze toe aan de spekjes in de koekepan
  6. Voorzichtig roeren
  7. Kappertjes toevoegen
  8. Voorzichtig roeren en opdienen.

Voeg als het mengsel te droog is een scheut witte wijn of appelazijn toe.

Opmerkingen

Vervang de spekjes eventueel door vegan spekjes of gyros. Of laat ze weg.

Voeg voor de variatie eens fijn gesneden gezouten ansjovisfilets toe.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 2
Bron
# 9
Pagina 
 van 32
Items 5 tot 5 van 32